Kysymyksiä ja vastauksia

Minulla on keittiössäni vanha laminaattitaso, johon on tullut kulumajälkiä ja sen pinnasta on lähtenyt pala irti, voiko tason vielä korjata?

Laminaattitasoa ei voi korjata tai paikata. Tähän kustannustehokkain vaihtoehto asiakkaan näkökulmasta on vaihtaa vanha taso uuteen.

Kannattaako puista keittiötasoa hioa/ pintakäsitellä uudelleen? Mikä olisi keittiön massiivipuutason paras pintakäsittelymenetelmä?

Puisen keittiötason voi hioa, vaikka pintakäsittelynä olisi lakka, vaha tai öljy. Suosittelemme puutasoille öljy/ vaha pintakäsittelyä, koska se on helppo itse käsitellä pintakäsittelytuotteen valmistajan ohjeiden mukaisesti säännöllisin väliajoin ja tämä vähentää pintaan kohdistuneen lian ja epäpuhtauksien imeytymistä puun syihin, pitäen pinnan puhtaana ja siistinä.

Minulla on ruokapöytä, jonka materiaalin olettaisin olevan puuta. Siinä on kannessa naarmuja ja lasin pohjasta jääneitä vaaleita renkaita. Miten pöydän pinnan voisi korjata?

Mikäli kannessa olevat naarmut eivät ole kovin syviä ja kansi on massiivipuuta, voi kannen hioa ja lakata uudelleen. Puulajista riippuen, puu värjäytyy ajan myötä UV-säteiden myötävaikutuksesta ja täten suosittelemme myös pöydän jalkojen hiomista ja lakkaamista, jotta pöydän kannen ja jalkojen sävy ei poikkea niin paljon toisistaan käsittelyn jälkeen.

Asiakkaallamme on Artekin ruokapöytä, jossa on koivuviiluinen kansi, puisilla reunalistoilla. Pöydän pinta on lakattu. Saako pöytään vaihdettua viilun ja käytettyä vanhat reunalistat sekä lakattua pinnan uudelleen?

Mikäli viilu on kunnolla kiinni pöydän pinnassa, eikä ole irronnut liimoista, voidaan pöydän pinta hioa. Mikäli viilu on irronnut liimauksistaan jostain kohtaa pintaa, sitä ei voida hioa, mutta viilu voidaan poistaa ja vaihtaa tilalle uusi viilu.

Meillä on vanha rintamamiestalo, jonka rakennusvuosi on 1953. Haluaisimme maalauttaa talon alkuperäiset peiliväliovet. Onnistuuko tämä teidän toimestanne?

Vanhojen, puisten väliovien hionta ja maalaus onnistuu meidän verstaallamme ja suosittelemmekin sitä, mikäli ovet ovat hyväkuntoisia ja ehjiä. Lähettämällä valokuvan ja ovien kappalemäärän sähköpostilla osoitteeseen remholz@remholz.fi voimme antaa tarkemman tarjouksen ovien kunnostuksen hinnasta. Ovien hionta ja maalaus tapahtuu tuntityönä, 50 euroa/tunti (sis. Alv 24%).